Read for you

De Organisatiefilosoof

by Ben Kuiken

Met groot plezier dit boek gelezen. Ben Kuiken doet een continu appèl op het gezamenlijk opnieuw betekenis geven terwijl we weten dat we niets weten. En dat op een makkelijk leesbare en ontspannen manier.

Zijn taalgebruik is voor mij een feest der herkenning van mijn veranderkunde opleiding: zo zijn daar de  “Klonten van de Klant”, het belang van “waardevrij observeren”, het “hardop roddelen”, “Discoursanalyse” en natuurlijk het werk van Karl Weick.

Aan de hand van voorbeelden van complexe vraagstukken uit bedrijven, zoals, “het beleid land niet in de organisatie“, beschrijft hij hoe je met een “constructivistische” houding heel anders naar het probleem kunt kijken. Bijvoorbeeld door te onderzoeken wat er impliciet waar is in deze vraag, welke aannames er zijn over ‘waar en niet-waar’. En of de gevraagde oplossing (“Help ons beter communiceren” in dit geval) dus wel past bij het onderliggende probleem.

Aanrader voor alle leiders.

About this book

- De Organisatiefilosoof
- Ben Kuiken
- Buy now
- ISBN: 9789492528421

About me

I'm currently working as a Scrum Master & team coach at the NPO, the Dutch broadcasting company, to help the teams setting (and getting) their goals.

More about me or read my articles.